Laxfylld kalvschnitzel med råstekt potatis

4

Du behöver

  • 4 skivor kalvinnanlår
  • 4 skivor rökt lax
  • 150 g bladspenat
  • 1 st schalottenlökar
  • 0,5 dl vitt vin
  • 2 tsk ljus fransk senap
  • 2 dl vispgrädde
  • 0,5 dl gräslök, hackad
  • vetemjöl att vända schnitzlarna i
  • smör, olja till stekning
  • salt, peppar från kvarn
  • potatis och grönsaker till servering

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken. Hacka spenaten grovt. Fräs ihop lök och spenat i en panna med lite smör. Låt svalna. Banka ut schnitzlarna. Salta och peppra. Lägg en skiva lax och bladspenaten med lök på ena halvan av köttskivan, vik över den andra halvan. Salta och peppra och vänd schnitzlarna i vetemjöl. Stek dem gyllenbruna i smör, det tar cirka 3-4 minuter på varje sida. Lyft upp köttet och håll varmt.
  2. Fräs ur pannan med vitt vin och tillsätt senap och sedan grädde. Låt det småkoka tills det blivit en lagom tjock sås. Smaka av och lägg i gräslöken. Lägg tillbaka schnitzlarna i pannan och ös dem med sås.
  3. Servera tillsammans med råstekt potatis,och kokta grönsaker, förslagsvis morötter och vaxbönor.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept