Kalvsauté med kräftstjärtar och Karl Johansvamp

Du behöver

  • 600 g grytbitar av kalvkött
  • 1 st gul lök, grovt hackad
  • 2 st vitlöksklyftor, pressade
  • 1 st morot, i tärningar
  • 1 msk tomatpuré
  • 100 g krossade tomater
  • 200 g Karl Johansvamp, delad i stora bitar
  • 1 st lagerblad
  • 2 dl torrt vitt vin
  • höns- eller grönsaksbuljong
  • 2 dl vispgrädde
  • 20 st kräftstjärtar
  • salt
  • peppar från kvarn
  • smör och olja till stekning
  • hackad persilja
  • tomater
  • squash
  • salt, peppar
  • lite olivolja
  • pressad potatis
  • grönsallad till servering

Gör så här

  1. Bryn kalvköttet i en gryta med olja och smör. Salta och peppra. När köttet fått vacker färg, lägg i lök, vitlök, morötter, svamp och tomatpuré. Fortsätt steka en stund och tillsätt vin, krossade tomater, buljong och lagerblad. Tillsätt bara så mycket buljong att det precis täcker köttet.
  2. Låt grytan småkoka under lock tills köttet känns mört, ca 40 minuter. Tillsätt grädden mot slutet av kokningen. Smaka av om det behövs med mer salt och peppar. Lägg i kräftstjärtarna strax före serveringen så att de blir varma. Strö hackad persilja över.
  3. Tomat och squash: Varva tunt (ca 1/2 cm) skivade tomater och squash i en smörad eldfast form, salta och peppra och slå en aning olivolja över. Sätt in i 200 grader varm ugn i ca 15 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept