Kalvnjure med paprika på Nils Emils vis

4

Du behöver

  • 600 g kalv- eller lammnjure
  • 100 g bacon i strimlor
  • 2 st små gula lökar
  • 2 st paprikor
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 dl buljong från tärning
  • 2 dl vispgrädde
  • salt, svartpeppar från kvarn
  • smör

Gör så här

  1. Putsa njurarna och skär dem i 1/2 cm tjocka skivor. Skiva löken och skär paprikan i strimlor. Stek njuren och löken i smör. Salta och peppra. Stek bacon, krydda med paprikapulver och tomatpuré, tillsätt i grytan. Späd med buljong och grädde. Koka grytan ca 15 minuter. Lägg ner paprikan och låt puttra i ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt och peppar om så behövs.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept