Fylld lammstek

2h
6
Fylld lammstek
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Från Nyhetsmorgon

Fyll lammet med en härlig blandning av chutney, mynta och ingefära och låt det sköta sig själv i ugnen medan du fixar tillbehören.

5 mars 2008
Visa mer
2h
6

Du behöver

  • 1 st urbenad och nätad lammstek, ca 1,5 kg
  • 1 dl mangochutney
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 2 kvistar färsk mynta

Till ingnidning:

  • 1,5 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 1 msk hackad färsk mynta

Sås:

  • 5 dl sky + buljong (tärning)
  • 2 msk maizena

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda mangochutney med ingefära och mynta. Lossa lite på nätet på lammsteken och tryck in fyllningen. Om lammsteken inte är nätad, lägg fyllningen i hålrummet efter urbeningen. Bind samman steken med bomullssnöre.
  2. Gnid steken med salt, peppar och mynta. Sätt en köttermometer i steken och lägg den i en ugnssäker form. Ställ in steken i ugnen. När termometern visar 70 grader är den klar. Vira in steken i folie och låt den vila ca 15 minuter.
  3. Gör under tiden såsen. Vispa ur stekformen med buljong, sila skyn och koka ihop ca 5 minuter. Red med maizena till en simmig sås. Smaka av.
  4. Skiva lammsteken och servera den med såsen, en god potatisgratäng och kanske några grönsaker.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept