Falska gäss

Nils Emil Ahlin

Falska gäss

14 ingredienser

Ingredienser

portioner
  • 800 g bogfläsk eller benfri fläskkarré
  • 12 råa äppelklyftor
  • 12 katrinplommon kärnfria
  • salt
  • peppar
  • malen ingefära
  • 3 dl buljong
  • smör, till stekning

Sås:

  • sky, från koket
  • 2 msk äppelmos
  • 1 msk vinäger
  • salt
  • peppar
  • 1 msk majsstärkelse

Gör så här

  1. Skär köttet i 12 skivor och banka ut dem. Krydda och lägg en äppelklyfta och ett katrinplommon på varje skiva, rulla ihop och fäst med tandpetare. Bryn ruladerna i smör i en gryta eller traktörpanna. Häll på buljong och låt bräsera under lock ca en halvtimme eller tills köttet känns mört. Ta upp rulladerna och ta bort tandpetarna.
  2. Koka ihop skyn till såsen ca 5 min. Tillsätt äppelmos och vinäger och smaka av med salt och peppar. Red av såsen med maizena utrört i lite kallt vatten. Lägg tillbaka ruladerna i såsen och låt det hela få ett uppkok före serveringen.