Clas på hörnets lammkotletter med rotfruktsmos

4

Du behöver

  • 8 st dubbla lammkotletter eller skivor av rygg
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt

Frasgratinering:

  • 0,5 dl riven parmesan
  • 0,5 dl ströbröd
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 msk torkad basilika
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja

Rotfruktsmos:

  • 120 g skalad kålrot
  • 120 g skalad rotselleri
  • 140 g skalad morot
  • 120 g skalad potatis
  • 1 tsk salt
  • 60 g smör

Gör så här

  1. Förbered lammkotletterna och gratinera dem i ugnen precis före serveringen. Skär små snitt i kanten på lammkotletterna. Peppra och bryn dem på båda sidor. Salta och lägg över dem på ett ugnssäkert fat. Sätt ugnen på 250 grader. Hacka persiljan i en matberedare. Tillsätt parmesanen, ströbrödet, basilika och vitlöksklyftor. Häll i oljan och kör till gröna smulor. Fördela smulorna över kotletterna och gratinera dem mitt i ugnen i ca 5 min.
  2. Rotfruktsmos: Skär kålrot, rotselleri, morot och potatis i ca 1 cm stora tärningar. Lägg alla grönsakstärningarna, utom potatistärningarna, i en kastrull. Fyll på vatten så att det precis täcker. Salta och koka dem 10 minuter under lock. Tillsätt potatistärningarna och koka ytterligare 15 minuter. Häll av det återstående spadet i en kopp. Blanda smöret med rotfruktstärningarna, mosa dem och vispa till sist moset till lätt och luftig konsistens. Det går lättast med en elektrisk visp. Tillsätt eventuellt litet av grönsaksspadet om det behövs. Smaka
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept