Ugnsbakad sik med rötter och pepparrotssmör

4

Du behöver

  • fjällad och filéad sik, ca 160 g per portion
  • 2 st morötter
  • 2 st palsternackor
  • 0,5 st kålrot
  • 1 bit rotselleri
  • smör och olja till stekning
  • salt
  • peppar från kvarn
  • lite farinsocker

Pepparrotssmör:

  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 4 msk riven pepparrot
  • några stänk worchestershiresås
  • salt ev
  • 1 dl hackat kryddgrönt

Gör så här

  1. Pepparrotssmör: Blanda samman alla ingredienserna till smöret. Forma till en stav i smörpapper. Lägg det i kylen tills det ska serveras.
  2. Skala och skölj rotfrukterna. Skär dem i 1 1/2 cm stora tärningar.
  3. Bryn rotfruktstärningarna hastigt i en varm panna med smör och olja. Smaksätt med salt, peppar och lite farinsocker. Lägg över dem i en ugnssäker form.
  4. Salta och peppra fiskfiléerna och lägg dem med skinnsidan uppåt på rotfruktsbädden. Baka i 225 grader varm ugn tills fisken och rötterna är klara. Det tar ca 15 minuter beroende på fiskfiléernas tjocklek.
  5. Skär upp pepparrotssmöret i skivor och lägg dem på fisken. Strö hackat kryddgrönt ovanpå.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept