Stekta abborrfiléer med ansjovis och gräslökssås

Nils Emil Ahlin

Stekta abborrfiléer med ansjovis och gräslökssås

11 ingredienser

Ingredienser

portioner
  • 600 g abborrfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 30 g smör, att steka i
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl vatten
  • 0,5 fiskbuljongtärning
  • 5 msk rödvinsvinäger
  • 1 förp ansjovisfilé [55 g]
  • 1 dl gräslök, finhackad

Gör så här

  1. Salta och peppra abborrfiléerna. Vänd dem i vetemjöl. Bryn dem i en stekpanna med lite smör, någon minut på varje sida. Tillsätt grädde, fiskbuljong, vinäger och ansjovisfiléer och låt sjuda i 5 min. Tillsätt allra sist, precis innan serveringen, den grovt hackade gräslöken.