Stekta abborrfiléer med ansjovis och gräslökssås

4

Du behöver

  • 600 g abborrfiléer
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 30 g smör att steka i
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl vatten
  • 0,5 st fiskbuljongtärning
  • 5 msk rödvinsvinäger
  • 1 burk ansjovisfiléer (55 g)
  • 1 dl finhackad gräslök

Gör så här

  1. Salta och peppra abborrfiléerna. Vänd dem i vetemjöl. Bryn dem i en stekpanna med lite smör, någon minut på varje sida. Tillsätt grädde, fiskbuljong, vinäger och ansjovisfiléer och låt sjuda i 5 min. Tillsätt allra sist, precis innan serveringen, den grovt hackade gräslöken.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept