Stekt Haröflundra

Du behöver

  • 2 st flundror per person
  • rågmjöl
  • salt
  • vitpeppar
  • aromat
  • smör till stekning
  • 3 dl vispgrädde
  • 0,5 st hönsbuljongtärning
  • gräslök, hackad
  • dill, hackad
  • persilja, hackad
  • nykokt potatis och grönsallad till servering

Gör så här

  1. Blanda rågmjölet med salt, peppar och aromat. Panera flundrorna däri och stek dem vackert bruna i smör. Lyft ur dem ur pannan och håll dem varma.
  2. Häll vispgrädden i pannan, tillsätt buljongtärningen och koka ihop till en simmig sås. Lägg i örterna, rör om och smaka av. Lägg tillbaka flundrorna i pannan och ös dem med såsen.
  3. Servera med nykokt potatis och grönsallad.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept