Nils Emils laxpudding med rökt lax

Nils Emil Ahlin

Nils Emils laxpudding med rökt lax

9 ingredienser

Ingredienser

portioner
  • 300 g färskrökt lax, i skivor
  • 10 potatisar, [ca 750 g
  • 0,5 tsk salt
  • 3 ägg
  • 4 dl gräddmjölk
  • 0,5 tsk Aromat
  • 2 msk smör

Dillsmör:

  • 100 g smör
  • 1 knippe dill, finhackad

Gör så här

  1. Skala potatisen och skär den i skivor. Varva potatis och lax i en smord ugnssäker form med höga kanter. Salta lätt på potatisen. Understa och översta lagret ska vara potatis.
  2. Vispa samman ägg och gräddmjölk. Smaksätt med aromat och häll blandningen i formen. Lägg på några smörklickar och grädda i 175 grader varm ugn i 50-60 minuter.
  3. Skirat smör: Smält det i en kastrull och slå över det i en annan men se till att bottensatsen inte kommer med. Blanda i dillen och servera dillsmöret till laxpuddingen.