Laxgryta

4

Du behöver

  • 500 g östersjölax, rensad vikt
  • 1 st purjolök
  • 2 st selleristjälkar
  • 2 st morötter
  • 1 msk olja
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 4 dl hönsbuljong (eller grönsaksbuljong)
  • 1 st pressade vitlöksklyftor
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 nypa timjan
  • 12 st pimentofyllda oliver
  • 3 msk kapris
  • hackad persilja

Gör så här

  1. Strimla purjo och selleri. Skär morötterna i tunna skivor. Fräs grönsakerna försiktigt i olja tillsammans med de pressade vitlöksklyftorna och tomatpurén. Tillsätt hönsbuljong, vin och timjan. Låt sjuda under lock i ca 10 minuter.
  2. Skär laxfilén i ganska stora tärningar och lägg ned dem i grytan. Låt sjuda i ytterligare 5 minuter. Tillsätt kapris och skivade oliver och blanda försiktigt. Strö över hackad persilja.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept