Gräddstuvad abborrfilé med ansjovis och gräslök

4

Du behöver

  • 600 g abborrfilé
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 1 krm svartpeppar från kvarn
  • smör att steka i
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl vatten
  • 0,5 st fiskbuljongtärning
  • 5 msk rödvinsvinäger
  • 1 st liten burk ansjovisfilé, 50 g
  • 1 dl gräslök, grovt hackad

Gör så här

  1. Salta och peppra fisken. Vänd den i vetemjöl. Bryn filéerna i en stekpanna med lite smör, någon minut på varje sida. Tillsätt grädden, smula i fiskbuljongtärningen, häll i vinägern och låt sjuda i 5 minuter. Tillsätt allra sist, precis före serveringen, den grovt hackade gräslöken.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept