Gösfilé Beaulieu

4

Du behöver

  • 700 g gösfilé, 4 filéer eller 2 större
  • 100 g smör
  • 1 st äggula
  • 50 g siktat ströbröd
  • 3 st schalottenlökar, finhackade
  • 1 dl persilja, hackad
  • 3 dl torrt vitt vin
  • salt, peppar från kvarn
  • lite buljong från tärning ev
  • potatis till servering

Gör så här

  1. Värm ugnen till 250 grader. Blanda samman smör, äggula, ströbröd, lök och persilja och smaksätt med salt och peppar. Lägg gösfiléerna i en smord ugnssäker form och bred massan över dem. Slå vinet runt fisken. Grädda fisken i ugnen, så att den får en fin yta. Späd eventuellt med lite buljong.
  2. Servera direkt från formen, gärna med nykokt potatis.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept