Bräserad hälleflundra med timjan och rosmarin

4

Du behöver

  • 4 bitar hälleflundra à 160 g
  • 150 g champinjoner, skivade
  • 2 st schalottenlökar
  • 1 burk hela tomater
  • 2 dl grönsaksbuljong från tärning
  • 1 dl vitt vin
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 st vitlöksklyftor, pressade
  • 0,5 tsk timjan
  • 0,5 tsk rosmarin
  • salt, peppar från kvarn
  • vetemjöl
  • smör
  • hackad persilja till servering
  • ris eller pressad potatis till servering

Gör så här

  1. Fräs lök, vitlök och champinjoner i smör i en gryta, utan att det tar färg. Häll i vin, grönsaksbuljong, grädde och de något sönderdelade tomaterna. Salta och peppra en aning och lägg i örtkryddorna.
  2. Salta fisken och vänd bitarna i vetemjöl. Stek hälleflundran i smör i en ganska varm panna. Stek inte för länge utan bara så att de får vacker färg. Lägg ner fisken i grytan, koka upp och låt småkoka i 6-8 minuter. Smaka av. Strö över persiljan strax före serveringen.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept