Abborrlåda

4

Du behöver

  • 600 g abborrfilé
  • rågmjöl kryddat med salt, peppar och aromat
  • smör och olja att steka i
  • 6 st medelstora kokta skivade potatisar
  • mangold/spenat att täcka formen med
  • 3 dl grädde
  • 6 st ansjovisfiléer
  • 2 msk Kalles kaviar
  • 1 st finstrimlad purjolök
  • 1 knippa gräslök
  • sallad till servering

Gör så här

  1. Panera abborrfiléerna i rågmjölsblandningen. Stek dem hastigt i smör och olja.
  2. Täck en smord form med mangoldblad. Varva potatis och abborre. Blanda grädden med ansjovis, kaviar, purjolök och gräslök. Slå blandningen över lådan. Sätt in i ugnen i 225 grader, gärna med lite övervärme.
  3. Grädda i 15-20 minuter.
  4. Servera med sallad.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept