Ulla Winbladhs gravade pepparrots- och persiljeströmming

4

Du behöver

  • 600 g strömmingsfiléer

Lag:

  • 5 dl vatten
  • 1 dl ättiksprit, 12%

Sås:

  • 1,5 dl majonnäs
  • 1,5 dl crème fraiche
  • 0,5 msk ljus fransk senap
  • 0,5 dl hackad persilja
  • 2 msk riven pepparrot
  • vitpeppar från kvarnen
  • några stänk worchestersås
  • aningen socker eller honung
  • salt

Gör så här

  1. Dra av skinnet på strömmingsfiléerna. Blanda lagen, lägg i strömmingen och låt den stå ca 12 timmar.
  2. Blanda ingredienserna till såsen, smaka av.
  3. Ta upp filéerna ur lagen och låt dem rinna av väl. Blanda dem försiktigt med såsen. Låt strömmingen dra minst sex timmar innan den skall serveras.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept