Ulla Winbladhs gravade pepparrot- och persiljeströmming

15h 15 min
4
Från Nyhetsmorgon

En god klassiker som fungerar lika bra till midsommar och jul som i vardagen. Förbered kvällen innan och lägg fisken i såsen på morgonen. Då har strömmingen hunnit ta åt sig av alla smaker lagom till middagen.

15 november 2007
Visa mer
15h 15 min
4

Du behöver

  • 600 g strömmingsfilé
  • 0,5 l vatten
  • 1 dl ättikssprit
  • 1 msk salt

Sås:

  • 1,5 dl majonnäs
  • 1,5 dl crème fraîche
  • 0,5 msk ljus fransk senap
  • 0,5 dl hackad persilja
  • 2 msk riven pepparrot
  • vitpeppar från kvarnen
  • 1 tsk worchestershiresås
  • 1 nypa socker
  • salt ev

Gör så här

  1. Dra bort skinnet på strömmingen och lägg i en bunke eller skål. Blanda vatten, ättiksprit och salt och häll över fisken. Låt filéerna ligga i lagen över natten.
  2. Hacka persiljan och riv pepparroten och lägg i en skål. Tillsätt alla övriga ingredienserna till såsen och smaka av.
  3. Ta upp filéerna ur lagen och låt dem rinna av väl. Blanda försiktigt ner dem i såsen. Låt strömmingen dra i kylen till nästa dag.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept