Sillgratäng

Du behöver

  • 6 st urvattnade sillfiléer
  • 6 st potatisar, kokta
  • 2 st gula lökar, skivade
  • 1 dl gräddmjölk
  • smör
  • ströbröd
  • vitpeppar från kvarn

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Stek löken i smör i en stekpanna utan att den tar färg. Låt svalna. Skär potatisen i 1/2 cm tjocka skivor.
  2. Smörj en ugnssäker form och ställ en rad potatisskivor längs kortsidan av formen. Lägg därefter på en sillfilé och sedan lök. Fortsätt att varva tills formen är fylld. Mal över några tag med pepparkvarnen, häll på ytterst lite ströbröd och klicka på lite smör. Grädda gratängen i 15 minuter. Slå på gräddmjölken och grädda i ytterligare 5 minuter.
  3. Klart för servering!
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept