Sherrysill

10h
4
Sherrysill
Foto: Fredrik Sandin Carlsson

En oväntad favorit till våra svenska högtider som är mycket enkel att göra.

19 mars 2010
10h
4

Du behöver

  • 4 st urvattnade sillfiléer
  • 0,5 dl ättikssprit (12%)
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl tomatjuice
  • 0,5 dl vatten
  • 2 msk sherry
  • 1 st rödlök

Gör så här

  1. Finhacka rödlöken.
  2. Rör ihop ättiksspriten, vattnet och strösockret till sockret löst sig.
  3. Tillsätt sedan löken, tomatjuicen och sherryn.
  4. Skölj sillen och torka av den på hushållspapper.
  5. Lägg den i en kruka eller glasburk, slå över lagen och låt den stå till nästa dag.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept