Senapsgravad strömming

15h
4
Från Nyhetsmorgon

Strömming i alla dess former äts i mängder i Sverige, oavsett årstid. Den här strömmingen är utmärkt till nubben på midsommar och jul - eller som en helt vanlig måndagsmiddag.

3 april 2012
Visa mer
15h
4

Du behöver

  • 600 g strömmingsfilé
  • 1 dl ättikssprit (12%)
  • 1 l vatten
  • 2 msk salt

Sås:

  • 3 dl majonnäs
  • 2 dl gräddfil
  • 4 msk mörk fransk senap
  • 2 msk röd vinäger
  • 4 msk socker eller honung
  • 1 msk salt
  • 1 tsk malen vitpeppar
  • 1 st vitlöksklyfta, pressade
  • 0,5 tsk worchestersås
  • 1 dl dill, hackad

Gör så här

  1. Dra bort skinnet på strömmingen och lägg i en burk eller skål. Tillsätt vattnet, ättikspriten och salt. Låt filéerna ligga i lagen över natten.
  2. Pressa vitlöken i en bunke. Blanda ner övriga ingredienser till såsen. Om såsen verkar vara i tjockaste laget kan den spädas med lite filmjölk. Ta upp filéerna ur lagen och låt dem rinna av väl. Blanda försiktigt ner dem i såsen.
  3. Låt strömmingen dra i såsen minst 6 timmar före serveringen. Servera med kokt potatis.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept