Mor Anna-Lisas strömmingslåda

Mor Anna-Lisas strömmingslåda
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Nils Emil Ahlin
Nils Emil Ahlin

Mor Anna-Lisas strömmingslåda

7 ingredienser

35 min

Ansjovisen och äpplet ger fin smak åt denna anrättning som är en perfekt förrätt.

Ingredienser

portioner
  • 600 g strömmingsfilé
  • 10 ansjovisfiléer, med spad
  • 1 purjolök, tunt skivad (liten)
  • 2 msk kapris
  • 1 syrligt äpple, i små tärningar
  • 2 dl vispgrädde
  • vitpeppar, från kvarn

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 215 grader. Rulla strömmingsfiléerna med skinnsidan utåt. Lägg dem i en ugnssäker, smord form.
  2. Hacka ansjovisfiléerna och blanda med resten av ingredienserna. Slå blandningen över strömmingen och grädda i varm ugn i 25 minuter.