Gravad pepparrot- och persiljeströmming

15h 15 min
4
Från Nyhetsmorgon

Härligt smakrik klassiker som passar både till högtider och vardag. Förbered strömmingen på kvällen. Blanda den med såsen morgonen efter så har strömmingen tagit smak lagom till middagen.

12 november 2007
Visa mer
15h 15 min
4

Du behöver

  • 600 g strömmingsfilé
  • 0,5 l vatten
  • 1 dl ättikssprit
  • 1 msk salt

Sås:

  • 1,5 dl majonnäs
  • 1,5 dl crème fraîche
  • 0,5 msk ljus fransk senap
  • 0,5 dl hackad persilja
  • 2 msk riven pepparrot
  • vitpeppar från kvarnen
  • några stänk worchestershiresås
  • 1 nypa socker
  • salt ev

Gör så här

  1. Dra bort skinnet på strömmingen och lägg i en bunke eller skål. Blanda vattnet och ättikspriten med lite salt och slå över. Låt filéerna ligga i lagen över natten.
  2. Hacka persiljan och riv pepparroten och lägg i en skål. Rör i alla övriga ingredienser till såsen.
  3. Ta upp filéerna ur lagen och låt dem rinna av väl. Blanda försiktigt ner dem i såsen. Låt strömmingen dra i kylen i minst 6 timmar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept