Gratinerad avokado med räkor och vitvinssås

4

Du behöver

  • 200 g räkor, skalade
  • 2 st avokadofrukter, delade i 4 halvor

Vitvinssås:

  • 3 dl fiskbuljong
  • 3 dl vispgrädde, varav 1 dl vispas
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 30 g smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 st äggula

Gör så här

  1. Vitvinssås: Koka ihop fiskbuljong, 2 dl grädde och vin tills hälften återstår. Rör ihop smör och mjöl och vispa ner det. Låt såsen koka ett par minuter. Vispa sedan ner äggulan och tag kastrullen från värmen.
  2. Sätt ugnen på 275 grader. Ställ varje avokadohalva i en ugnssäker portionsform, skär bort en bit undertill så att de står stadigt, och fördela räkorna på dem. Lägg folie över och värm dem lätt i ugnen.
  3. Rör ner den vispade grädden i såsen och fördela den över avokadohalvorna och gratinera dem i 275 grader tills de fått vacker färg.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept