Lingonfromage

3h 20 min
Lingonfromage
Foto: Fredrik Sandin Carlson
3h 20 min

Du behöver

  • 3 st ägg
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl rårörda lingon
  • 3 dl vispgrädde
  • 6 st gelatinblad

Garnering:

  • 4 msk rårörda lingon

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten cirka 10 minuter.
  2. Kör lingonen i mixer till en puré. Vispa äggulor och socker till en pösig kräm.
  3. Krama ur gelatinbladen och smält dem på mycket låg värme i en kastrull. Vispa äggvitorna och grädden var för sig till hårt skum.
  4. Rör ner de smälta gelatinbladen i äggsmeten och rör sedan även i lingonpurén. Blanda ner grädden och äggvitorna.
  5. Häll fromagesmeten i portionsformar och låt stelna i kylskåpet i några timmar.
  6. Slå upp fromagen på tallrikar, garnera med rårörda lingon och servera.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept