Lingonfromage

Lingonfromage
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Nils Emil Ahlin
Nils Emil Ahlin

Lingonfromage

6 ingredienser

3h 20 min

En god avrundning på en middag med de svenskaste av bär.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl rårörda lingon
  • 3 dl vispgrädde
  • 6 gelatinblad

Garnering:

  • 4 msk rårörda lingon

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten cirka 10 minuter.
  2. Kör lingonen i mixer till en puré. Vispa äggulor och socker till en pösig kräm.
  3. Krama ur gelatinbladen och smält dem på mycket låg värme i en kastrull. Vispa äggvitorna och grädden var för sig till hårt skum.
  4. Rör ner de smälta gelatinbladen i äggsmeten och rör sedan även i lingonpurén. Blanda ner grädden och äggvitorna.
  5. Häll fromagesmeten i portionsformar och låt stelna i kylskåpet i några timmar.
  6. Slå upp fromagen på tallrikar, garnera med rårörda lingon och servera.