Du behöver

  • 6 dl mjölk
  • 1 st vaniljstång, delad på längden
  • 80 g socker
  • 3 st stora ägg
  • 2 st äggulor
  • Karamellsås:
  • 0,75 dl vatten
  • 100 g socker

Gör så här

  1. Börja med såsen. Värm vatten och socker tills sockret löst sig. Koka blandningen till en gyllenbrun karamellmassa. När bubblorna har sjunkit är det dags att hälla den heta såsen i fyra portionsformar. Vrid runt så att formarnas bottnar och sidor blir jämnt täckta med karamell. Låt svalna och stelna.
  2. Så till puddingen. Sätt ugnen på 175 grader. Koka upp mjölken och vaniljstången.
  3. Låt stå och dra under lock 10-15 minuter så att mjölken får smak. Tillsätt socker och rör om tills det löst sig. Vispa ihop ägg och äggulor och rör ner dem. Häll blandningen i de karamellklädda formarna. Ställ in formarna i vattenbad i ugnen och låt stå i 20-25 minuter eller tills krämen just har stelnat och en kniv kommer upp ren när den stuckits ner i mitten. Tag upp formarna ur vattenbadet och låt svalna.
  4. Lossa puddingarna med en kniv och stjälp upp dem på assietter. Servera gärna med färska bär.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept