Cheesecake med rårörda bär

55 min
4
Cheesecake med rårörda bär
Foto: Fredrik Sandin Carlson
55 min
4

Du behöver

Botten:

  • 100 g pepparkakor
  • 100 g digestivekex
  • 5 msk smör, rumsvarmt

Fyllning 1:

  • 400 g Philadelphiaost
  • 2 st ägg
  • 1 dl socker
  • 2 tsk vanillinsocker

Fyllning 2:

  • 5 dl gräddfil
  • 0,5 dl socker

Garnering:

  • 1 dl mandelspån, rostade
  • rårörda, frysta bär eller färska under säsong

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Krossa pepparkakor och kex fint och blanda med smöret. Tryck ut massan i en form med löstagbar botten, cirka 24 cm i diameter, och grädda i ugnen i 15 minuter. Låt svalna.
  2. Höj ugnsvärmen till 225 grader. Blanda ingredienserna till fyllning 1 till en jämn massa och bred ut den över kakbottnen. Grädda i ugnen i 20 minuter. Tag ut kakan och stäng av ugnen.
  3. Rör ihop ingredienserna till den andra fyllningen och häll blandningen över ostmassan. Sätt in kakan i eftervärmen i ugnen, cirka 5 minuter.
  4. Strö över mandelspånen. Servera kakan med de frysta eller färska bären.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept