Gravad strömming

18h 15 min
4
Gravad strömming
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Från Nyhetsmorgon

Inlagda strömmingsfiléer marineras här i en tomat- och basilikasås. Det krävs lite framförhållning, men går desto snabbare att svänga ihop.

12 december 2007
Visa mer
18h 15 min
4

Du behöver

  • 600 g strömmingsfiléer

Lag:

  • 5 dl vatten
  • 1 dl ättiksprit, 12%
  • 1 msk salt

Marinad:

  • 4 st stora tomater
  • 1 kruka basilika
  • 2 st citroner
  • 0,5 dl olivolja
  • salt
  • socker
  • peppar från kvarnen

Gör så här

  1. Dra av skinnet på strömmingsfiléerna.
  2. Blanda alla ingredienserna till lagen, lägg i strömmingen och låt den stå i tolv timmar.
  3. Ta upp filéerna ur lagen och låt dem rinna av väl.
  4. Skålla, skala och kärna ur tomaterna. Skär tomatköttet i tärningar och lägg i en skål.
  5. Hacka basilikan fint och blanda den med tomaterna. Riv ner skalet av den ena citronen. Halvera båda citronerna och pressa saften ur dem. Blanda och smaka av med salt, aningen socker och peppar.
  6. Blanda försiktigt ner strömmingsfiléerna i marinaden och låt dra i minst 6 timmar före serveringen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept