Stekta abborrfiléer med kantareller och krämig citronsås, samt Bells abborrlåda

4

Du behöver

  • Stekta abborrfiléer med kantareller
  • 600 g abborrfiléer
  • 1 l kantareller, rensade
  • 1 färsk gul lök, hackad
  • 1 gul och 1 röd paprika, i strimlor
  • 0,5 gurka
  • vetemjöl
  • salt
  • peppar från kvarn
  • smör och olja till stekning
  • hackad persilja

Krämig citronsås:

  • 2 dl majonnäs
  • 2 dl crème fraîche
  • 2,5 msk citronpeppar
  • 1-2 tsk honung
  • rivet skal och saft av en medelstor citron
  • några droppar hp-sås och worcestershiresås
  • Bells abborrlåda
  • 600 g abborrfiléer
  • ca 1 l kantareller, rensade
  • 2 dl vispgrädde
  • salt
  • peppar
  • vetemjöl
  • smör

Gör så här

  1. Stekta abborrfiléer med kantareller:
  2. Svetta kantarellerna i en panna tills all vätska dunstat. Tillsätt smör och stek kantarellerna, tillsätt löken och ev mer smör och stek en stund till. Smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan
  3. Salta och peppra abborrfiléerna och vänd dem i mjöl. Stek dem vackert bruna i lite olja och smör. Tänk på att det går ganska fort så att de inte blir torra. Lägg upp dem på ett serveringsfat.
  4. Skala gurkan. Ta bort kärnhuset och skär ned den i 1/2 cm stora bitar.
  5. Lite olja och lite smör i stekpannan som ska vara ordentligt varm. Fräs paprika och gurka hastigt, salta och peppra och slå innehållet i pannan över fisken.
  6. Värm upp kantarellerna och lägg dem på de andra grönsakerna. Strö hackad persilja över. Servera med citronsås och nykokt potatis.
  7. Krämig citronsås: Blanda alla ingredienserna och smaka av.
  8. Bells abborrlåda: Svetta kantarellerna i en panna tills all vätska dunstat. Tillsätt smör och stek kantarellerna vackert bruna. Smaka av med salt och peppar.
  9. Smöra en lagom stor ugnssäker form. Salta peppra och vänd abborrfiléerna i vetemjöl.
  10. Ställ dem ganska tätt, med kantareller emellan, i formen. Slå på vispgrädde så att det täcker fisken. Grädda i 175 grader varm ugn ca 20 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept