Senapsgravad strömming

5

Du behöver

  • 600 g strömmingsfilé

Lag:

  • 5 dl vatten
  • 1 dl Ättiksprit
  • 1 msk salt

Senapssås:

  • 5 msk svensk senap
  • 2 msk senap av skånsk typ
  • 3 msk strösocker
  • 4 msk vinäger
  • 1 tsk salt
  • 2 dl matolja
  • 0,5 tsk vitpeppar
  • 1 stor knippa finhackad dill
  • ev några droppar HP–sås och Worchestersås

Gör så här

  1. Dra av skinnet av strömmingsfiléerna. Blanda vatten, ättiksprit och salt. Låt filéerna ligga i lagen i minst 12 timmar.
  2. Blanda senapen och kryddorna så att sockret smälter. Tillsätt oljan sakta under kraftig omrörning. Blanda sist i dillen.
  3. Ta upp filéerna ur lagen och låt dem rinna av väl. Blanda dem försiktigt med såsen. Låt strömmingen dra minst 6 timmar innan den skall serveras.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept