Senapsgravad strömming

6

Du behöver

  • 600 g strömmingsfiléer

Lag:

  • 5 dl vatten
  • 1 dl Ättiksprit
  • 1 msk salt

Senapssås:

  • 5 msk svensk senap
  • 3 msk strösocker
  • 4 msk vinäger
  • 1 tsk salt
  • 2 dl matolja
  • 0,5 tsk vitpeppar
  • 1 stor knippa finhackad dill
  • några droppar HP- eller Worchestersås

Gör så här

  1. Dra skinnet av strömmingsfiléerna. Blanda lagen och lägg i strömmingen. Ställ i kylskåp ca 12 timmar.
  2. Senapssåsen:
  3. Blanda senapen och kryddorna så att sockret smälter. Tillsätt oljan under kraftig omrörning. Blanda sist i dillen.
  4. Ta upp filéerna ur lagen och låt dem rinna av väl. Blanda dem försiktigt med såsen. Låt dem dra i såsen 6-8 timmar före servering.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept