Sandhamnssoppa på Harö-vis

4

Du behöver

  • 1 kg fisk, t ex abborre, flundra, gädda, gös, sik (filéad vikt ca 0.5 kg)
  • 1 bit rotselleri, i strimlor
  • 2 st små purjolökar, i strimlor
  • 4 st morötter, i strimlor
  • timjan
  • rosmarin
  • 0,5 l hönsbuljong, alt fiskbuljong
  • 1–2 dl vispgrädde
  • olivolja
  • salt
  • peppar från kvarn
  • hackad dill och persilja
  • basilika
  • citronsaft

Gör så här

  1. Fräs selleri, purjo och morötter i olivolja i en gryta utan att det tar färg. Tillsätt timjan och rosmarin. Färsk eller smulad torkad. Häll i buljongen och grädde. Låt koka några minuter. Skär fiskfiléerna i ca 2 centimeters strimlor. Lägg ner fisken och låt den koka endast några minuter tills den är klar. Smaka av med salt, peppar och citronsaft. Strö rikligt med hackad persilja och dill över soppan samt basilika och servera.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept