Oxrulader med gräddsås, rårörda lingon, pressgurka och potatispu

4

Du behöver

  • 600 g oxkött av innanlår
  • 1 bit späck
  • 2 st saltgurkor
  • några ansjovisfiléer
  • svensk senap
  • persilja
  • salt och peppar
  • smör till stekning
  • 2 dl buljong (tärning)
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk mjöl
  • 1 msk smör

Gör så här

  1. Skär oxköttet i tunna skivor och platta ut dem något. Skär späcket och saltgurkan i stavar och dela ansjovisfiléerna i små bitar. Lägg ut köttbitarna på en skärbräda och salta och peppra. Bred på lite senap på varje köttbit och lägg på en bit var av: späck, gurka, ansjovis och en kvist persilja. Rulla ihop och fäst ruladerna med tandpetare.
  2. Bryn ruladerna runt om i smör i en gryta. Salta och peppra en aning och späd med buljong. Lägg på lock och koka ruladerna sakta tills de känns möra. Lyft över ruladerna i en annan gryta och tag bort tandpetarna.
  3. Koka ihop fonden något tillsammans med grädden och red av med smör-mjölblandningen. Smaka av såsen med salt och peppar och sila den över ruladerna. Strö över hackad persilja och servera tillsammans
  4. Med potatispuré, någon grönsak, rårörda lingon och pressgurka.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept