Ostgratinerade gäddfärsbullar på champinjonsbädd

4

Du behöver

  • 400 g gäddfilé
  • 3 äggvitor
  • 4 dl vispgrädde
  • 1,5 tsk salt
  • peppar
  • en aning kajennpeppar

Gör så här

  1. Skär gäddfilén i mindre bitar och mal två gånger genom finaste skivan i köttkvarnen eller kör i matberedare. Ställ färsen i frysen en liten stund så att den blir ordentligt kall.
  2. Blanda ner salt och sedan äggvitorna. Blanda väl. Tillsätt vispgrädden, litet i taget och fortsätt att blanda till en jämn, fin färs. Smaka av med peppar, en aning kajennpeppar och eventuellt mer salt.
  3. Smöra en låg kastrull eller panna. Forma färsen med hjälp av en sked (doppad i varmt vatten) till lagom stora bullar och lägg dem tätt i kastrullen. Fyll på med varmt vatten så att det precis täcker, salta en aning och lägg på ett smörat papper och lock. Sjud sakta cirka 10 minuter.
  4. Bred ut champinjonpurén på ett ugnssäkert fat. Ta upp gäddfärsbullarna med en hålslev och låt dem rinna av innan de placeras på champinjonbädden.
  5. Häll över ostsåsen och strö på lite ost. Gratinera anrättningen i 250 grader varm ugn tills den fått vacker färg. Servera med färsk potatis eller ris.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept