Ostgratinerade abborrfiléer på champinjonbädd

4

Du behöver

  • 600 g abborrfilé
  • 200 g färska champinjoner
  • 1 gul lök, finhackad
  • 3 dl hönsbuljong
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk idealmjöl
  • lite citronsaft
  • 2 dl riven ost
  • salt
  • peppar från kvarn
  • smör

Gör så här

  1. Hacka champinjonerna grovt. Fräs löken några minuter i smör, tillsätt champinjonerna och fräs ihop. Smaka av med salt och peppar. Lägg fräset i en ugnssäker form.
  2. Koka ihop buljongen med grädden i fem minuter och red av med idealmjölet. Koka ytterligare i 5 min och smaka av med salt, peppar och lite citronsaft. Rör ner 1 dl riven ost.
  3. Dubbelvik abborrfiléerna och lägg dem på champinjonbädden. Slå såsen över fisken och strö på resten av osten. Gratinera i 275 grader varm ugn tills fisken fått vacker färg.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept