Nils Emils hamburgare med klyftpotatis och sallad med thousand island-dressing

4

Du behöver

  • 600 g nötfärs
  • 2 st äggulor
  • 1 msk fransk senap
  • 2–3 msk grönpeppar
  • 1 dl blekselleri, finskuren
  • salt
  • 1 nypa socker
  • ev peppar från kvarn
  • smör till stekning

Thousand island-dressing:

  • 2 dl majonnäs
  • 2 dl crème fraîche, eller gräddfil
  • 1 dl chilisås
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 0,5 grön paprika, finhackad
  • 0,5 röd paprika, finhackad
  • 1 dl ättiksgurka, finhackad
  • tabascosås
  • salt
  • Klyftpotatis:
  • färsk klyftad potatis
  • timjan
  • rosmarin
  • vitlök
  • olivolja
  • salt
  • peppar från kvarn

Gör så här

  1. Blanda samman färsen med resten av ingredienserna. Lägg i grönpeppar sist. Smaka av eller stek ett litet prov. Forma till fyra hamburgare.
  2. Thousand island-dressing: Blanda samman alla ingredienser och smaka av med salt och tabascosås.
  3. Klyftpotatis:Blanda potatisklyftorna med övriga ingredienser i en långpanna.
  4. Baka i ca 225 grader varm ugn.
  5. Stek eller grilla hamburgarna till önskad stekningsgrad.
  6. Servera tillsammans med klyftpotatis, blandad sallad med thousand island-dressing och gärna lite kokta bönor till (t ex brytbönor eller vaxbönor).
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept