Du behöver

  • 600 g färsk filéad lax
  • 1 st liten gul lök
  • 1 st litet blomkålshuvud
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 1 dl hönsbuljong (tärning)
  • 6 dl vispgrädde eller mellangrädde
  • 200 g rensade kräftstjärtar
  • salt
  • peppar
  • cayennepeppar
  • 1 dl finhackad dill
  • olja

Gör så här

  1. Skär laxen i 2 cm stora tärningar och hacka den gula löken.
  2. Bryt blomkålen i små buketter och förväll dem ev i lite saltat vatten.
  3. Fräs löken i olja utan att den tar färg.
  4. Tillsätt saffran, vin och buljong. Koka ihop till hälften.
  5. Slå på grädden och koka ihop till simmighet.
  6. Lägg i laxen och blomkålen och låt sjuda i 5 minuter.
  7. Lägg ner kräftstjärtarna och låt dem bara bli genomvarma.
  8. Smaka av med salt, peppar och cayennepeppar.
  9. Servera ur grytan med massor av dill.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept