Kalv med dill och bräss

4

Du behöver

  • 700 g kalvrygg
  • 150 g kalvbräss
  • 3 dl kalvbuljong
  • 1 st schalottenlök
  • 2 dl vitt vin
  • 3 dl grädde
  • 1 bunt dill
  • 2 msk ättika
  • 1 msk socker
  • 600 g bakpotatis
  • 2 dl skirat smör
  • 2 dl parmesanost, riven
  • några ärtskott

Gör så här

  1. Terrine:
  2. Skala och skiva potatisen mycket tunt. Varva den med skivat smör och parmesan i en terrineform. Baka i ugn i 90 grader cirka 90 minuter.
  3. Resten:
  4. Finhacka schalottenlöken och stek mjuk på låg värme. Fyll på med vitt vin och buljong. Låt reducera (puttra en stund). Tillsätt grädde, socker och ättika. Låt reducera och sila sedan.
  5. Stek kalvryggen i ugnen cirka 7 minuter på 95 grader. Låt vila.
  6. Stek kalvbräss och varsin skiva terrine precis innan servering. Avsluta såsen med mycket dill. Lägg upp och dekorera med ärtskott.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept