Fylld lövbiff i skogssvampgrädde med färsk potatis

Du behöver

  • 4 skivor innanlår av nötkött á 160 g
  • Fyllning:
  • 1 liten rödlök, finhackad
  • 4 msk soltorkad tomat i små tärningar
  • 2 msk kapris
  • 2 äggulor

Skogssvampgrädde:

  • 300 g blandad svamp, t ex Karl Johan
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 3 dl vispgrädde
  • salt och peppar från kvarn
  • smör och olja till stekning

Gör så här

  1. Rensa svampen och dela i mindre bitar. Svetta den i en panna tills all vätska försvunnit. Tillsätt lite smör och stek svampen så att den får vacker färg. Slå över vinet och låt koka tills det har dunstat. Slå på grädde och sjud till lagom konsistens. Smaka av med salt och peppar.
  2. Blanda ingredienserna till fyllningen. Fördela fyllningen på köttskivorna och dubbelvik dem. Salta och peppra och stek dem i olja och smör, 3-4 minuter på varje sida. Lyft ur biffarna ur pannan och slå bort eventuellt stekfett. Slå svampgrädden i pannan, rör om och lägg tillbaka biffarna.
  3. Låt dem puttra några minuter. Servera med nykokt potatis.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept