Friterade strömmingfiléer med olivmajonnäs

6

Du behöver

  • 600 g strömmingsfiléer
  • 1 flaska (33 cl) ljust öl
  • salt
  • 5 dl matolja
  • vetemjöl

Sås:

  • 2 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 dl hackad persilja
  • 10-12 oliver, grovhackade

Gör så här

  1. Dra skinnet av strömmingsfiléerna. Lägg dem i en marinad av pilsner och salt. Låt stå i tre timmar.
  2. Hetta upp oljan. Testa värmen med en bit vitt bröd. När brödet blir brunt efter cirka en minut i oljan är den het nog.
  3. Ta upp strömmingen och doppa en i taget i mjölet. Fritera den i den heta oljan tills de bnlir knaprigt bruna.
  4. Blanda samman ingredienserna till såsen och smaka av med eventuellt salt och peppar.
  5. Servera strömmingen med såsen och nykokt potatis.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept