Fläskgryta med fänkål och curry

4

Du behöver

  • 400 g färskt bogfläsk
  • 2 st gula lökar
  • 1 st purjolök
  • 1 st morot
  • 2 st fänkål
  • 2 dl hönsbuljong (tärning)
  • 1 tsk curry
  • 0,5 tsk paprikapulver
  • 1 krm ingefära
  • 1 msk äkta soja
  • 0,5 msk vinäger
  • 1 st vitlöksklyfta, pressad
  • 1 st syrligt äpple, i tärningar
  • salt
  • smör och olja till stekning

Gör så här

  1. Skär köttet i strimlor.
  2. Skala och skiva grönsakerna.
  3. Lägg smör och olja i en stekpanna. Bryn köttet och lägg över det i en gryta, helst en som rätten kan serveras ur.
  4. Fräs sedan grönsaker och curry en stund.
  5. Tillsätt kryddorna och vitlöken, soja och vinäger.
  6. Blanda det med köttet.
  7. Späd i stekpannan med buljong. Häll den i grytan.
  8. Koka under lock på svag värme i ca 20 min.
  9. Tillsätt äpplet under slutet av koktiden.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept