Fläskfilérulader med skinka och salvia

4

Du behöver

  • 600 g fläskfilé
  • 6 st tunna skivor rökt skinka
  • 1 st äpple, i bitar
  • färsk salvia, eller torkad
  • 3 dl hönsbuljong
  • 2 dl vispgrädde
  • idealmjöl
  • salt
  • peppar från kvarn
  • smör och olja
  • hackad persilja

Gör så här

  1. Dela fläskfilén i 12 bitar. Platta ut bitarna.
  2. Lägg ett blad salvia, en 1/2 skiva skinka och en äppelbit på varje skiva fläskfilé. Peppra.
  3. Rulla ihop till en rulad, salta på utsidan och fäst ev ihop med en tandpetare.
  4. Rulla ruladerna i idealmjöl.
  5. Bryn ruladerna i smör och olja i en stekpanna, vackert bruna runt om.
  6. Lägg över dem i en gryta eller traktörpanna.
  7. Fräs ur stekpannan med buljong och slå över ruladerna tillsammans med grädden.
  8. Lägg på lock och låt dem småkoka ca 10 minuter.
  9. Smaka av med salt och peppar.
  10. Ta bort ev tandpetare.
  11. Strö persilja över och servera.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept