Böcklinglåda med purjolök och mangold

4

Du behöver

  • 6 böcklingar eller kippers
  • 1 purjolök, skivad
  • 200 g mangold eller färsk bladspenat
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 knippe hackad persilja
  • salt
  • peppar från kvarn
  • smör

Gör så här

  1. Dra av skinnet och filea böcklingen eller dra skinnet av kippersen.
  2. Fräs purjolöken i smör utan att den tar färg. Ta gärna med det mest av det gröna på purjolöken.
  3. Smörj en ugnssäker form. Salta och peppra en aning i botten. Skölj mangolden eller spenaten noga och lägg den i formen. Lägg böcklingen, purjon och persilja ovanpå . Salta och peppra. Slå över grädden och sätt in formen i 200 grader varm ugn i cirka 25 minuter. Servera med nykokt potatis.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept