Nils Emils raggmunkar

Nils Emils raggmunkar
Foto: TV4

Raggmunk är gammal, svensk husmanskost. Den skiljer sig från sin släkting rårakan genom att den rivna potatisen blandas med ägg och mjöl. Gör en cirkel av båda händernas tummar och pekfingrar. Där har du det klassiska måttet på hur stor raggmunken ska vara.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 10 medelstora potatisar
  • 2 ägg
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • smör till stekning

Till servering:

  • 8 skivor rimmat sidfläsk
  • rårörda lingon

Gör så här

  1. Skala och riv potatisen. Blanda med ägg, vetemjöl och vatten. Tillsätt saltet. Stek fläsket knaprigt, snabbt i riktigt het panna. Håll det varmt.
  2. Sänk till måttlig värme. Klicka ut raggmunkssmeten och platta till den lite. Stek i fläskflottet och lite smör tills raggmunkarna blir frasiga i kanten. Vänd försiktigt med bred stekspade och stek på andra sidan. Rör om smeten i skålen emellanåt så att den inte skiktar sig.
  3. Servera genast med fläsket och lingon.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept