Rabarberkräm med färska jordgubbar och mjölk

Rabarberkräm med färska jordgubbar och mjölk
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Från Nyhetsmorgon

Att koka kräm på rabarber blir somrigt och väldigt gott. I den här rabarberkrämen har även jordgubbar fått ta en plats. Servera krämen med mjölk.

29 juli 2008
Visa mer
4

Du behöver

  • 400 g rabarber
  • 1 dl socker
  • 4 dl vatten
  • 2 msk potatismjöl + 1/2 dl vatten
  • 0,5 l färska jordgubbar
  • mjölk till servering

Gör så här

  1. Ansa och skölj rabarbern och skär den i centimeter stora bitar.
  2. Koka upp vatten och socker och lägg i rabarbern. Låt den koka tills den blivit mjuk.
  3. Red av med potatismjölet utrört i vatten.
  4. Låt krämen koka upp och tag den sedan från värmen.
  5. Rensa och dela jordgubbarna och lägg ner i krämen.
  6. Låt krämen svalna.
  7. Servera din rabarber- och jordgubbskräm med kall mjölk.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept