Gubbröra, kockens recept

19 augusti 2008
Gubbröra, kockens recept
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
20 min
4
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

  • 8 st ansjovisfiléer
  • 4 hårdkokta ägg
  • 2 medelstora potatisar, kokta
  • 1 medelstor gul lök, finhackad
  • smör
  • 1 stor knippa dill, finhackad
  • 1 stor knippa gräslök, finhackad
  • 1 dl vispgrädde eller crème fraiche
  • 2 msk orökt kaviar
  • kavring

Gör så här

  1. Skala potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Låt svalna något.
  2. Rensa och finhacka ansjovisen. Skala och finhacka löken.
  3. Hetta upp en stekpanna. Fräs löken på medelstark värme i smör, utan att den tar färg.
  4. Skala och skär potatisarna i centimeterstora bitar.
  5. Tillsätt ägg, ansjovis, dill, gräslök, potatis, grädde och till sist kaviar. Rör om. Låt röran småputtra så att den får en lätt krämig konsistens.
  6. Servera gubbröran ljummen på tunt skivad kavring.
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Köksmaskiner från kända varumärken

Köksmaskiner Se fler

Fler goda recept