Grillad knorrhane med spetskålssallad

4

Du behöver

  • 2 knorrhanar (eller abborre eller gös)
  • 1 spetskålshuvud
  • 1 rödlök
  • bladpersilja
  • färsk mejram
  • dill
  • 1 lime
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Fjälla och filéa fisken. Pensla med olivolja. Salta och peppra.
  2. Grilla de penslade fiskfiléerna. Det går snabbt, bara ett par minuter på varje sida.
  3. Dela spetskålen i klyftor. Pressa limesaft över och grilla samtidigt med fisken.
  4. Strimla så spetskålen, ha på olivolja, salt och peppar. Tillsätt rödlöken, skuren i tunna skivor, plockad mejram och dill. Strimla limeskalet och tillsätt till sist det i salladen.
  5. Servera fiskfiléerna med spetskålssalladen och kokt potatis.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept