Rödkålssallad

20 min
4
Rödkålssallad
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
20 min
4

Du behöver

  • 0,5 st rödkålshuvud
  • 1 st stor vitlöksklyfta
  • 2 st apelsiner
  • 2 msk matolja
  • 2 knippen persilja
  • 100 g hasselnötter
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Strimla kålen och lägg i en skål. Pressa ner vitlök och tillsätt apelsinsaft och olja. Blanda runt alltsammans, tills det känns att kålen börjar bli mjuk.
  2. Hacka persiljan och blanda ner. Tillsätt också nötter och kryddor. Blanda snabbt och lägg upp i serveringsskål. Servera genast som tillbehör till till exempel julskinka, ankbröst eller piggvar.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Köksmaskiner från kända varumärken

Köksmaskiner från kända varumärken Se fler

Fler goda recept