Rödkålssallad

3 december 2008
Rödkålssallad
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Från Nyhetsmorgon

En riktig julklassiker som ska serveras direkt.

20 min
4
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

  • 0,5 st rödkålshuvud
  • 1 st stor vitlöksklyfta
  • 2 st apelsiner
  • 2 msk matolja
  • 2 knippen persilja
  • 100 g hasselnötter
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Strimla kålen och lägg i en skål. Pressa ner vitlök och tillsätt apelsinsaft och olja. Blanda runt alltsammans, tills det känns att kålen börjar bli mjuk.
  2. Hacka persiljan och blanda ner. Tillsätt också nötter och kryddor. Blanda snabbt och lägg upp i serveringsskål. Servera genast som tillbehör till till exempel julskinka, ankbröst eller piggvar.
Kommentera receptet

Fler goda recept