Kalkon med spetskål, vitlök och äpple

20 min
4
Kalkon med spetskål, vitlök och äpple
Foto: Fredrik Sandin Carlsson

En smarrig rätt med doft av vitlök och äpplen som funkar lika bra med kycklingfilé.

Kalkonbrösten kan bytas ut mot kyckling.

19 augusti 2008
20 min
4

Du behöver

  • 4 st kalkonbröst
  • 1 st spetskålhuvud
  • 1,5 dl vatten
  • 0,5 st citron, saften
  • 3 st vitlöksklyftor
  • några myntablad
  • 2 st äpplen
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Ta bort och släng de yttersta bladen av spetskålen. Skölj den. Skär bort stocken i botten och dela sen i 4 delar.
  2. Stek spetskålen i en kastrull med smör cirka 2 minuter runt om. Det är viktigt att den får färg. Salta och peppra och häll över vatten och citronsaft.
  3. Skala och hacka vitlöken. Bryn kalkonbrösten i en stakpanna med smör. Strö över vitlökshacket och fortsätt att steka.
  4. Dela äpplena och ta bort kärnhusen. Skär i fina klyftor.
  5. Tvätta citronen väl i varmt vatten. Skär sen bort skalet från citronen fint, se till att inte få det vita med.
  6. Lägg ner äpplena, citronstrimlorna och finskuren mynta i kastrullen med spetskål. Håll varmt tills kalkonen är klar.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept