Kalkon med spetskål, vitlök och äpple

20 min
4
Kalkon med spetskål, vitlök och äpple
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Från Nyhetsmorgon

En smarrig rätt med doft av vitlök och äpplen som funkar lika bra med kycklingfilé.

Kalkonbrösten kan bytas ut mot kyckling.

19 augusti 2008
Visa mer
20 min
4

Du behöver

  • 4 st kalkonbröst
  • 1 st spetskålhuvud
  • 1,5 dl vatten
  • 0,5 st citron, saften
  • 3 st vitlöksklyftor
  • några myntablad
  • 2 st äpplen
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Ta bort och släng de yttersta bladen av spetskålen. Skölj den. Skär bort stocken i botten och dela sen i 4 delar.
  2. Stek spetskålen i en kastrull med smör cirka 2 minuter runt om. Det är viktigt att den får färg. Salta och peppra och häll över vatten och citronsaft.
  3. Skala och hacka vitlöken. Bryn kalkonbrösten i en stakpanna med smör. Strö över vitlökshacket och fortsätt att steka.
  4. Dela äpplena och ta bort kärnhusen. Skär i fina klyftor.
  5. Tvätta citronen väl i varmt vatten. Skär sen bort skalet från citronen fint, se till att inte få det vita med.
  6. Lägg ner äpplena, citronstrimlorna och finskuren mynta i kastrullen med spetskål. Håll varmt tills kalkonen är klar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept