Oxfilécarpaccio med potatissallad

Oxfilécarpaccio med potatissallad
Foto: Fredrik Sandin Carlsson

Oxfilécarpaccio med potatissallad

Av: Nikolaj Kirk

Från: Nyhetsmorgon

17 ingredienser

3h 30 min

Lyxig carpaccio med körsbärstomater och en krämig potatissallad.

Ingredienser

portioner

Oxfilé

  • 600 g oxfilé
  • 0,5 dl soja
  • 2 msk stark senap
  • 2 msk honung
  • ca 1 dl färska örter, hackade

Tomatsallad

  • 1 dl färska örter, hackade
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 kruka persilja

Potatissallad

  • 10 färskpotatisar, kokta
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 citron
  • 1 rödlök
  • 1 kvist timjan
  • 10 cm gurka
  • 1 dl crème fraîche
  • grovt salt

Gör så här

  1. Börja med köttet: Blanda soja, senap och honung och låt oxfilén marineras i blandningen i cirka 3 timmar.
  2. Gör potatissalladen: Tvätta citronen noggrant och torka. Riv av skalet. Skala och hacka vitlöken tillsammans ed salt, så att det nästan blir som en puré. Lägg det i en skål tillsammans med crème fraîche. Blanda i skalad och skivad gurka. Skala och strimla rödlöken och lägg i, salta och peppra. Skiva potatisen och vänd ner. Tillsätt timjan och citronskal. Blanda väl.
  3. Hacka de färska kryddorna till oxfilén. Rulla köttet i örterna och skiva sedan fint med en vass kniv.
  4. Gör tomatsalladen: Halvera körsbärstomaterna och hacka kryddorna. Skala och hacka vtilöksklyftan. Blanda och klipp över persilja. Servera med potatissalladen och köttet.