Oxfilécarpaccio med potatissallad

3h 30 min
4
Oxfilécarpaccio med potatissallad
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
3h 30 min
4

Du behöver

Oxfilén:

  • 600 g oxfilé
  • 0,5 dl soja
  • 2 msk stark senap
  • 2 msk honung
  • 2 nävar färska kryddor, hackade

Tomatsallad:

  • 1 knippe färska kryddor
  • 1 ask körsbärstomater
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 knippe persilja

Potatissallad:

  • 10 st kokta färskpotatisar
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 st citron
  • 1 st rödlök
  • 1 kvist timjan
  • 10 cm en bit gurka
  • 1 dl crème fraîche
  • grovsalt

Gör så här

  1. Börja med köttet: Blanda soja, senap och honung och låt oxfilén marineras i blandningen i cirka 3 timmar.
  2. Gör potatissalladen: Tvätta citronen noggrant och torka. Riv av skalet. Skala och hacka vitlöken tillsammans ed salt, så att det nästan blir som en puré. Lägg det i en skål tillsammans med crème fraîche. Blanda i skalad och skivad gurka. Skala och strimla rödlöken och lägg i, salta och peppra. Skiva potatisen och vänd ner. Tillsätt timjan och citronskal. Blanda väl.
  3. Hacka de färska kryddorna till oxfilén. Rulla köttet i örterna och skiva sedan fint med en vass kniv.
  4. Gör tomatsalladen: Halvera körsbärstomaterna och hacka kryddorna. Skala och hacka vtilöksklyftan. Blanda och klipp över persilja. Servera med potatissalladen och köttet.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept